Szappan kontra tusfürdő

A natúrkozmetikai termékek biztosan nagyobb elánnal fogják javasolni a természetes alapanyagokból készült szappanok használatát, mint a vízzel hígított és mindenféle mesterséges adalékanyagot tartalmazó tusfürdőét vagy folyékony samponét. Ami a szappan használata mellett szól, az például ez, a már megkezdett érvelés.

A természetes, vagy, ha jobban tetszik, bio szappanok mentesek a káros vegyi anyagoktól, színezékektől, a mesterséges illatanyagoktól is. Mindezeket olvasva elképzelni is rossz, hogy egy tusfürdő mennyi ilyen anyagnak a keveréke. A bőrünk nagyon fontos részünk, amin keresztül beviszünk a szervezetünkbe dolgokat.

Na, már most, ha tusfürdőt használunk, akkor nagy eséllyel viszünk be irritáló szulfátokat, kőolajszármazékokat, szintetikus színező-és illatanyagokat, valamint tartósítószereket. Ezek nem tartoznak sem bőrünk, sem szervezetünk kedvencei közé. Ezzel szemben a natúrkozmetikai szappanokról általánosságban elmondható, hogy nem irritálják bőrünket, valamint biológiailag lebomló összetevőkből állnak. Itt a valóban természetes natúrkozmetikai termékekről van szó, melyekben nincs csalás sem ámítás.

A szappan mellett szól továbbá az is, hogy nem kell műanyag tubusba csomagolni, így nagyobb eséllyel lesz környezetbarát a csomagolása, mint a tusfürdőknek. Ráadásul, egy tusfürdőnek nemcsak a flakonja tartalmaz műanyagot sajnos. A folyékony műanyag is rendkívül káros hatást gyakorol a természetre.

A természetes szappan azonban értékes növényi olajokból készül, táplálja és hidratálja a bőrt, és anélkül tisztítja, hogy a bőr védő, hidrolipid rétege sérülne. A valóban természetes kozmetikumokért látogasson el az olivianatural.hu oldalára, ahol minőségi bio termékekkel találkozhat mind bőre, mind szervezete, és még a környezet számára is!

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.