Érdekes lesz a Magyar Falu Program a következő évben is

Közeledik a pályázati kiírások időszaka és a Magyar Falu Program forrásai a következő évben is rendelkezésre állnak, az első pályázati felhívások pedig 2022 elején jelennek meg. Ezt hangsúlyozta a Magyar Falu Programnak a kormánymegbízottja napokkal ezelőtt egy vidéki városban, ahol egy nagyobb összegből felépített felújított szolgálati lakást adott át, amely a program összegéből valósult meg.

A kormánynak a megbízottja kiemelte, hogy amely település szeretne ennek a városnak a mintájára szolgálati lakást építeni vagy fejleszteni, az év elején a megfelelő pályázatok között meg fogja találni ennek a részleteit.

A kormánymegbízott kiemelte, hogy a Magyar Falu Program által 2019 óta valósítanak meg szolgálati lakások építését, felújítását, fejlesztését, és mostanáig több mint pár száz ilyen pályázatot támogattak, amelynek összege meghaladja a tízmilliárd forintot.

A megbízott szóvivő úgy gondolja, hogy azért van fontos szerepe a szolgálati lakásra irányuló pályázatoknak, mert először is ez egy olyan lehetőség, amely megírásában maguk a falvak vesznek részt, ezenkívül pedig rendkívül fontosak a humánerőforrás megtartásában.

Arra is kitért, hogy ez a város az elmúlt néhány évben több mint 10 pályázaton összesen 206 millió forinthoz jutott a Magyar Falu Program keretein belül, melynek köszönhetően számos szolgálati lakás, a polgármesteri hivatal, az óvoda épülete is megújulhatott.

Ez az összeg egyébként felhasználható játszóterek építéséhez is. Ebben az esetben pedig fontos olyan játszótéri eszközöket forgalmazó vállalkozásokkal kapcsolatba kerülni, amely tud segíteni ennek a megvalósításában, mint a Faberland.

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.