Milyen laphinta egészítse ki az otthoni játszóteret?

A laphinta a játszóterek alapvető felszerelései közé tartozik. A gyerekek szeretnek ide-oda hintázni, miközben pumpálják a lábukat, majd lengetik azokat. A kisebbek úgy vetik át magukat egy lendülésen, hogy lábuk alig éri a talajt, sikítanak örömükben. Ez egy olyan jelenet, amelyet a közösségek mindenhol szeretnének a következő játszóterükön, de az otthoni játszótéren is.

Viszont a megfelelő termék kiválasztása néha képes nehézséget okozni, így nézzünk meg néhány tippet a megfelelő laphinta kiválasztása kapcsán.

Úgy tűnhet, hogy minden laphinta egyforma, de a kereskedelmi és lakossági játszóterek stílusai nagyon eltérőek. A lakossági, otthoni játszóterek azok, amelyek egy hátsó udvarban találhatóak, és úgy vannak kialakítva, hogy egyszerre csak néhány gyermek játszhat rajtuk. Ezzel szemben a kereskedelmi játszótereket úgy alakították ki, hogy ellenálljanak a rajtuk rohanó nagyszámú gyereknek. Bizonyos stílusú laphinták, anyagok és minták csak lakossági használatra vannak fenntartva.

Talán a legfontosabb tipp, hogy érdemes figyelembe venni a gyerekek életkorát. A játszóteret használó gyermekek életkora határozza meg, hogy melyik laphintát és készletet érdemes használni. Minél fiatalabbak a gyerekek, annál valószínűbb, hogy alacsonyabb felső sínt használnak. A játszótereket három fő korcsoportra tervezték:

 

  • 2-5 éves korig
  • 5-12 éves korig
  • 2-12 éves korig

 

A laphinták nagy helyet igényelnek. Az eszközt körülvevő teret használati zónának nevezzük. Az emberek gyakran gondolnak a vízszintes területre, de elfelejtik a függőleges területet. A legegyszerűbb úgy felfogni ezt, hogy a játszótéri felszerelések egy buborékon belül vannak elhelyezve. A használati zóna a buborék minden szélére kiterjed. Amire mindenképp érdemes figyelni egy játszótér kialakítása során az a kiálló faágak, elektromos vezetékek, épületek és az árnyékok.

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.