Mit érdemes tudni a műfű árak kapcsán?

A műfű árak változhatnak a különböző országokban, de például az Egyesült Államokban átlagosan 6 és 20 dollár között van négyzetlábonként. Egy 500 négyzetméteres lakóudvar műfűvesítése például összesen 3000 és 10 000 dollár közötti összegbe kerülne, a pázsit típusától, az anyagoktól és a munkaerőtől függően.

Bár a műfű árak jelentős előzetes befektetésekkel kapcsolódnak össze, a természetes gyephez képest 3-5 év után már pénzt lehet a szintetikus gyep által megtakarítani. Amellett, hogy időt, pénzt, energiát és vizet takarít meg, ideális talajtakarója lesz játszóterének, háziállatai számára, golfpályájának vagy akár a háztetőjének is.

A műfű négyzetméterenkénti költsége tehát 6 és 20 dollár között mozog. A négyzetméter árát két tényező határozza meg:

 

  • A lefedni kívánt felület mérete
  • A gyártmány fajtája és minősége

 

Például egy 1000 négyzetméteres udvaron a lakossági műfüvek ára magasabb lesz, mint egy 10 000 négyzetlábnyi szintetikus kereskedelmi pázsit esetében.

A négyzetláb ár attól is függ, hogy milyen funkciót kíván betölteni a műpázsit. A különböző típusú szintetikus zöldek különböző célokat szolgálnak. Egyes anyagokat úgy terveztek, hogy megfeleljenek a házi kedvencek igényeinek, foltálló és szagsemlegesítő tulajdonságokkal legyenek ellátva. Másokat olyan területekre tervezték, ahol nagy a forgalom, például a kereskedelmi forgalomba kerülő golfpályákra és ezek mind befolyásolják a műfű árakat.

A jó minőségű gyep általában többe kerül, mint a kevésbé rugalmas anyagokból készült gyep. Ha azonban csúcskategóriás szintetikus anyagot választ, akkor a legtartósabb és legtermészetesebb hatást érheti el. Lehet, hogy ebben az esetben magasabbak a műfű árak, viszont a modern anyagok olyan előnyöket is kínálnak, mint az antimikrobiális töltetek vagy speciális technológia a nagyobb biztonság érdekében.

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.