A napvitorla karbantartása

Minden termék esetében, amit megvásárolunk, és tulajdonunkat képezi, fontos szempontot fog jelenteni a törődésünk is. Az idő, energia és pénz, amit belefektetünk abba az adott termékbe ahhoz, hogy tartósan megőrizhesse minőségét és eredeti állagát. Ilyen termékünk a napvitorla is.

Ha minőségi napvitorlát vásárolunk, akkor azért költünk rá az elején annyit, hogy nem szeretnénk évente lecserélni. Ennek pedig annyi a titka, hogy egyrészt rendeltetésszerűen használjuk, másrészt figyeljünk a karbantartására is. Nem azért, mert a napvitorla akkora karbantartást igényelne, viszont ki van szolgáltatva az időjárásnak például, ezért törődni kell vele. Figyelni kell rá, mikor kell leszedni, és mikor lehet újra elővenni.

Alapvetően tavasztól őszig használható biztonsággal a napvitorla, a téli időszakra mindenképp le kell szedni és biztonságosan, gondosan el kell csomagolni és raktározni. Viszont a használatban levő időszakban is figyelni kell arra, hogy milyen időjárás köszönt éppen be. Vannak ugyanis a heves nyári záporok, amiknek nem érdemes kitenni napvitorlánkat.

Amikor beköszönt a hidegebb őszi időszak, és már nem a vénasszonyok nyarát éljük, érdemes leszerelni a napvitorlát, és 30 fokon kimosni mosógépben, centrifugálás nélkül. Ezután fontos megszárítani, gondosan összehajtogatni, és száraz helyen tárolni egészen márciusig. A fagyos időszaknak semmiképp se tegyük ki őket, mivel meg tud károsodni a nagy mennyiségű csapadék, havazás miatt. Hasznos tippekért, és minőségi termék vásárlásáért nézzen körül a napvitorlaland.hu oldalán!

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.