Tévhitek eloszlatása a laminált padló körül

Akár építkezés, akár házfelújítás kerül terítékre, a burkolatok kiválasztása bizony sarkalatos kérdés. Mivel hosszútávra tervezzük a kiválasztott burkolatokkal, ezért mérlegelni kell a választásunkat, melyben az ár-érték arány sem mellékes kérdés.

A laminált padló egyike azon padlóburkolatoknak, melyek szóba szoktak jönni, azonban sok a tévhit körülöttük. Ezeket érdemes eloszlatni, hogy józan érvek alapján, tisztán láthassunk a laminált padlót illetően is. Nem kell eltúlozni sem a jelentőségét, de nem kell rossz fényben sem feltüntetni, mert mindkettő torzít a valós tényeken. Egyik tévhit szerint a parketták sokkal tartósabbak, mint a laminált padló.

Nos, ez egyszerűen nem igaz. Az a része igaz, hogy a laminált padló is tartalmaz fát, viszont azzal ki kell egészíteni ezt a tárgyi tudást, hogy a préselt fa felett van még egy műanyag réteg, egy laminált dekor réteg, és egy védőréteg is. Ezért egy ilyen szerkezet esetében nem kell tartani a kiszáradás veszélyétől. További előnye a laminált padlónak, hogy hosszú évek múltán sem repedezik meg. Mivel magas a kopásállósága és erős az UV-állósága is, mindezek elősegítik a hosszabb élettartamot.

Az átlagos és rendszeres takarításon valamint tisztításon túl nem is igényel különösebb speciális karbantartási ceremóniát sem. Másik tévhit, hogy sokan úgy tartják, a faburkolat kevésbé káros, mint a laminált padlóburkolat. Hiába természetes anyag a fa önmagában, mivel a parketták felületére lakkozás kerül, ezeknek így mégis magasabb lesz a károsanyag-kibocsátása. Egészséges szempontjából is jobb választás tehát a laminált verzió, figyelembe véve antisztatikus, portaszító jellemzőit. Minőségi választékért nézzen körül a lorincparkett.hu oldalán!

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.