A megfelelő műanyag ablak beépítésének aranyszabályai

A műanyag ablakok egyik kevésbé ismert ténye, hogy az ügyfelek problémáinak nagy százaléka inkább a telepítési hibákhoz kapcsolódik, mint a tényleges gyártmányokhoz.

Az igazat megvallva, a műanyag ablak beszerelése során elkövetett hibák száma ma borzasztóan nagy, és mégis teljesen elkerülhető lenne. Tehát hogyan lehet meggyőződni arról, hogy a termék megfelelően van felszerelve?

A helyes beépítés eredményeként a műanyag ablakoknak és az épület falának egységes és tartós összeállítást kell alkotniuk. Ha az ablak-fal csatlakozásokat hibásan végzik el, ami túl gyakran előfordul, a szerelési munkák befejezése után azonnal megindul a károsodás folyamata. A szélnyomás okozta erők, a hőmérsékletváltozásból adódó feszültségek és egyéb mechanikai igénybevételek meghatározzák a műanyag ablak és a fal kapcsolatának tartósságát. Ez különösen fontos itthon, figyelembe véve az ország számos részén tapasztalható szeles tartományokat.

A műanyag ablak és a fal közötti kapcsolatoknak ugyanolyan tartósnak és szivárgásmentesnek kell lenniük, mint a tetőburkolatnak. A legalapvetőbb szemléltetés érdekében a nyílászáróknak ugyanazoknak a külső tényezőknek és feltételeknek van kitéve, mint a ház falai vagy teteje. Ezért elengedhetetlen, hogy az ablak megfelelően csatlakozzon az épület falaihoz, és ezeknek a csatlakozásoknak a szigetelése „olyan szivárgásmentes legyen, mint a tető esetében.

Végül pedig az is fontos, hogy a műanyag ablak belül párazáróbb legyen, mint kívül. A nyílászárók és a ház falai közötti csatlakozások szerkezetének belül lég-, víz- és párazáróbbnak kell lennie, mint kívül. Ha pedig segítségre szorul az ilyen gyártmányok telepítésében, a hazai Daidalos vállalkozás rendelkezésre áll ennek megvalósításában.

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.