3+1 helyzet, amikor a galléros póló ideális választás

A galléros póló egy autentikus ruhadarab, amely a jelenkorban is maximálisan megállja a helyét, így gyakran találkozhatunk vele, különösen akkor, ha a megjelenésünket egy-két fokozattal magasabb elegancia szintre kívánjuk emelni. Kevésbé ismert érdekesség, hogy hagyományos értelemben csak a galléros póló jelenti magát a pólót, a magyar köznyelvben ezért mi tévesen használjuk ezt a kifejezést az u.n. „T-shirt” darabokra is.

Ennek a ruhatípusnak a fő ismertetőjegyei a következőek: Egy póló szabású, rövid ujjú felső, amely gallérral és rendszerint gombokkal van ellátva. Emellett eredeti formájában kötött szerkezetű és sok esetben minőségi alapanyagokból – finom pamut, esetleg selyem vagy kasmír keverékből – készül. Továbbmenve, szeretnénk összefoglalni azt is, hogy milyen élethelyzetekben ideális elővennünk valamely szeretett galléros pólónkat:

  1. Autentikus környezetben:

Ennek a ruházatnak komoly hagyományai vannak a klasszikus brit öltözködési kultúrában, azon belül is az úri sportban. A több mint 150 éve kialakuló „gentleman sport” mozgalmában kezdetektől népszerű, illetve kötelező viselete volt a hagyományos póló, legyez az lovaspóló, golf vagy tenisz. Amennyiben ilyen sportágat űzünk, bátran részesítsük előnyben ma is a galléros pólókat.

  1. Smart casual dress-code esetében:

Ez a dress-code akkor lép életbe, amennyiben elegánsabb, de nem teljesen formális és hivatalos megjelenésről van szó, legyen az például egy kulturális műkedvelés. Ilyenkor egy szép kötött galléros póló, akár zakóval, vasalt nadrággal és bőrcipővel, igazán különleges és ízléses megjelenést biztosít.

  1. Utazás során:

Amikor hosszabb utazásra készülünk, akkor rendszerint felmerül bennünk az igény, hogy a hétköznapitól eltérő, de kényelmes öltözetet válasszunk. Sokszor nem könnyű megtalálni ebben az egyensúlyt, ezért ajánlott és ideális ilyenkor a galléros póló viselete.

+1. Munkahelyen „casual Friday” napokon

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.