Libikóka – nem csak gyermekeknek

A játszóterek rendszeres látogatása a gyermekkor elmaradhatatlan és felejthetetlen élményei közé tartozik. Fontos, hogy minél több időt töltsünk el velük a játszótéren, mert a különféle játékok – legyen az csúszda, hinta vagy libikóka – mind fizikai, lelki, sőt szociális szempontból is sokat fejlesztenek.

Emellett érdemes arra is odafigyelni, hogy szülőként mi magunk is megtaláljuk a bekapcsolódás módját, mert a gyermekeknek jelentős igényük van a közös játékra is. A legtöbb játszótéri eszköz úgy van kialakítva, hogy akár a felnőttek is használhassák. Erre az egyik legjobb példa a libikóka, avagy mérleghinta.

Habár vannak alacsony, kisméretű darabok is, de igen gyakoriak a magasabb kialakítású libikókák is, amelyeket kifejezetten felnőttek ügyelete, segítsége mellett használhatják a kisgyermekek. A biztonság megteremtése mellett ez egy jó lehetőség a szülők bekapcsolódására is, jóllehet a testsúly különbség miatt nekik több erőt kell feszíteni a rugaszkodó fázisnál. Amennyiben a magasabb mérleghinta kellően masszív, akár két felnőtt is élvezheti a libikókázás örömét.

Bármilyen felosztásban is történjen ez a játék, vigyázzunk, hogy a hintázás kölcsönösen kimért és biztonságos legyen, ugyanis ritkán előfordulhat balesetveszély is a libikóka körül. A gyors váltáskor vagy leszálláskor előfordulhat esés vagy ütődés, ezért fokozottan ügyeljünk egymás és magunk épségére!

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.