Kerítés – külső és belső védelem

Ha kerítés, akkor nagy, grandiózus, minőségi legyen, hogy távol tartsa a betörőket? Fontos önnek a privát szféra, az otthon nyújtotta biztonságról nem is beszélve? A kerítések használatának hazánkban nagy múltja van. Nem minden helyen ennyire fontosak azonban a kerítések, mint nálunk.

Vannak helyek a Földön, ahol úgy szeretik az emberek, ha csak hozzávetőlegesen tudják megállapítani, hogy honnan kezdődik a szomszéd telke, és a kerti munka végzése közben, egymás mellett kapálgatva tudják elbeszélni az újdonságokat, amikor pár percre megpihennek a telekhatárt jelző öreg tölgyfa árnyékában.

Hazánkban a magyar emberek azonban valamiképpen jobban szeretik, ha fenségterületüket körül tudják határolni megfelelően egy kerítéssel. Ez nyilván az ember önbecsülése miatt is van, de valahogy a felfogás is más a mi kultúránkban, mivel a jó szomszédság titkát is a jó kerítésben mérik. Ilyen meggondolásban jogos is szerintünk ez a felfogás, mert az eltartott baromfik és házi állatok például nem keverednek a szomszédokéval, illetve el sem kóborolnak tőlünk.

Azonban ez nem csupán a kifelé igyekvő jószágok védelmét szolgálja, hanem a kintről betolakodni vágyók ellen is hivatott hatékony védelmet bizosítani. Mondani szokták persze, hogy tolvaj előtt nincsen kerítés, mert az csak a tisztességes emberek számára van kitalálva, és ebben van is igazság. Azonban egy jó gyártmány igen jelentős akadályt tud jelenteni a betörők és a különböző vadak számára is, ami nem elhanyagolható tényező. Egy kerítés tehát igenis nyújt védelmet, és joggal növeli a biztonságérzetünket.

Még nincs hozzászólás, légy te az első kommentelő!

Hagyj üzenetet

Your email address will not be published.